Trivselregler

Trivselregler för Bostadsrättsföreningen Herrgårdsparken

Hej du har fått förmånen att bo i en väldigt trevlig bostadsrättsförening och för att vi alla ska trivas och må bra här så har vi några regler som vi alla måste följa: Allmän aktsamhet Det vill säga: Var rädd om vårt fina hus. Var noga med att våra gemensamma ytor och egendom för vi får alla vara med och betala för det som är utanför våra lägenheter om vi inte ser efter och sköter det noga. Om något akut inträffar och du ser det kontakta någon i styrelsen eller fastighetsskötarfirman. Det är bara styrelsen som har rätt att beställa underhåll och reparationer.

     Bo tryggt

Kontrollera att ytterporten alltid går i lås efter att du passerat. Släpp inte in någon du inte känner. Be dem ringa via porttelefonen till den som de ska besöka. Om du ska vara bortrest en längre tid meddela gärna styrelsen och grannar.

    Vi är alla med och betalar

Tänk på att vara sparsam med vatten och framförallt varmvatten. Byt packning på  droppande kranar.

   Balkonger och uteplatser

För allas trevnad använd inte balkongen eller uteplatsen som ett extraförråd för förvaring.
  • Du får inte ha saker på din balkong/uteplats som normalt inte ska vara där som vinterdäck, cyklar, kartonger med mera.
  • Skaka inte mattor från balkongen/uteplatsen för det är inte trevligt för grannen att få ditt damm på sin balkong.
  • Blomlådor får inte hänga över balkongräcket på utsidan

Rökning

Rökning är förbjuden i alla våra gemensamma utrymmen. Visa hänsyn för många är väldigt känsliga för cigarettrök. Med gemensamma ytor menas även alla entréer.

Grillning

Du får bara använda el- och gasolgrillning på din balkong eller uteplats.

Matning av fåglar

Mata inte våra fåglar inom vår fastighet för rester av fågelmat lockar till sig råttor och andra skadedjur.

Cyklar och barnvagnar

Vi har ett bra cykelförråd där vi kan förvara våra cyklar. Det finns också cykelställ utanför våra entréer. Vi har barnvagnsförråd i alla entréer till vår fastighet. Barncyklar som trehjulingar och upp till sju år, det vill säga tumstorlek på däcken är 12 tum kan också förvaras i våra barnvagnsförråd. Alla andra leksaker får man förvara i sin lägenhet. Prata med styrelsen om du är osäker.

Miljöstationen

Här kan du sortera: Plast Papper Kartong Glas Metall Småel Glädjande nog så har det blivit mycket bättre i vår fina miljöstation så var noga med vad du slänger. Rummet är kameraövervakat så vi debiterar 1000kr för dem som inte följer reglerna för hur och vad vi slänger. Allt du är osäker på som frigolit, porslin, kläder, resväskor, paraplyer med mera får du själv ta till en större miljöstation. Närmaste är Linta Gårdsväg 16 i Bromma eller Kvarnkullens återvinningscentral i Sundbyberg , sök på deras hemsidor för öppettider.

Parabolantenner

Det är inte tillåtet att sätt upp/fästa parabolantenner på balkongräcken eller på fasaden, dörrkarmar eller i taket över din balkong. Parabolen får inte till någon del sticka ut utanför balkongräcket.

Visa hänsyn till dina grannar

Undvik störande ljud i lägenheten, entréer och trappuppgångar. Det är extra viktigt att det är tyst mellan 22:00-07:00 . Om du behöver borra eller spika eller såga så gör det på vardagar mellan 07:00 och 20:00, lördagar och söndagar 10:00- 18:00. Det är alltid trevligt med fest men sätt gärna upp en lapp och informera dina grannar om att du ska ha fest. Lagen ser väldigt strängt på störningar. Man kan i värsta fall bli uppsagd från sin lägenhet om man inte visar tillräckligt med hänsyn.

Andrahandsuthyrning

Du måste kontakta styrelsen om du ska hyra ut din lägenhet i andrahand.

Lägenhetsunderhåll

Du ansvarar för att underhålla din lägenhet. Om något går sönder får du själv stå för kostnaderna och reparationerna. Du ska ha extra koll på våtutrymmen så inget börjar läcka för det för med sig stora kostnader.

Förändringar i din lägenhet

Mindre förändringar får du göra i lägenheten. Du får lägga in nya golv, sätta upp nya skåp eller byta ut vitvaror i köket. Ska du göra större förändringar måste du få tillstånd från styrelsen till exempel ta ner en vägg, dra nya rör i kök och badrum. Ibland måste du till och med ha en bygganmälan. Kontakta alltid styrelsen innan du sätter igång. Tillsammans gör vi vårt boende till en plats där alla kan trivas. Styrelsen Brf herrgårdsparken Oktober 2016