top of page

Laddpunkter installerade

Nu har vi installerat 28 laddpunkter i vårt garage. Stort tack för ert tålamod innan och under installationsarbetet. Nedan finner du värdefull information för samtliga boende gällande användning/prissättning m.m.

Hur kan jag använda laddpunkten?

Du behöver först meddela BRF styrelsen via e-post (info@herrgardsparken.se) om att du är intresserad av nyttjande utav laddpunkten.


Avaktiverade p.g.a. administrationsavgift

De flesta laddpunkter är i nuläget avaktiverade för att undvika den löpande kostnaden om 180 kr som Vattenfall tar för administration av dessa i aktivt tillstånd.


Laddning via Ingcharge

Om din laddpunkt redan är aktiverad så behöver du ladda ner appen: Incharge och skapa en profil där du registrerar dina betalningsuppgifter och betalar för din elförbrukning. Appen är gratis och du betalar enbart för din elförbrukning.


Du aktiverar laddningen genom appen. Koden för din laddpunkt står längst upp till höger på din laddpunkt och varje uttag har en enskild kod som du skall kunna hitta i appen.


Laddning via bricka

Det andra alternativet för att aktivera laddningen är via en bricka eller ett laddkort som du kan "blippa" på laddboxen. Det fungerar såväl för våra privata som publika Incharge-laddpunkter. Dessa kan du beställa här : https://order.incharge.vattenfall.se/bestall-laddkort


Vad kostar det att ladda min elbil?

Det finns två priser som gäller för dig som vill ladda:

  • 150 kr/månad för laddpunkten Detta belopp läggs på din månadsavi och täcker BRF:ens investeringskostnader.

  • 3 kr/KwH för elförbrukning Detta belopp betalar du till Vattenfall för din elförbrukning. Priset per KwH är satt av styrelsen och baseras på ett högt spotpris på elbörsen. Vi kommer att se över våra elavtal och möjligheterna att justera priset på sikt.

Vilken effekt får jag?

Laddpunkterna skall ha en effekt på 11 KwH vilket innebär att man skall kunna ladda en bil med ett 80 KwH -batteri på cirka sju timmar räknat från 0-100%.


Vad händer om min laddpunkt slutar fungera?

I första hand kontaktar du BRF:ens styrelse via e-post och sedan ringer du till Vattenfall (Tel. 020-52 62 00). Vi har fem års garanti på samtliga laddpunkter som gäller till 2028 där felanmälningar och support ingår.


Kontakta styrelsen vid frågor

Vi hoppas att dessa laddpunkter skall verka som ett uppskattat tillskott till huset och alla dess boende. Tveka inte för att kontakta styrelsen vid eventuella frågetecken.


Med vänlig hälsning,

Styrelsen

Comments


bottom of page